קיימות מספר שיטות להכנת בשר. שתיים מהן מדברות על צלייה על גחלים או עישון באמצעות מעשנת בשר. השיטה השנייה היא הפחות נפוצה אבל רבים אוהבים אותה. הסיבה לכך היא, כמובן, אופן הכנת הבשר המבוססת על עישונו באיטיות בחום נמוך של כ150 מעלות. ניתן למצוא מעשנת שוכבת או עומדת. השוכבת נמוכה ושטוחה הבשר מונח על רשת המצויה בתוכה והעשן יכול להגיע גם ממקור אש חיצוני הצמוד אליה. תהליך העישון כאן איטי מאוד. השנייה האהובה יותר על ישראלים היא העומדת. כאן מצויים הגחלים והמבערים בתא התחתון שלה והבשר נתלה מעליה בגובה רב. הבשר נצלה מהחום הרב וגם מהעשן המטפס למעלה, וכך מתקצר זמן ההכנה. הבשר הופך לרך ועדין מאוד.
קיימות הפועלות על גז ועל פחמים והשוני ביניהם הוא בעיקר בטעם הבשר, בזמן העישון ובפרמטרים אחרים. כל אחד בוחר, בסופו של דבר, את זאת המתאימה לצרכיו ולטעמו האישי. בעת הרכישה יש להקפיד על אלמנטים שונים. כל אחת אמורה להיות עשויה מפלדה עבה של שישה מילימטר לפחות. נתון זה הכרחי על מנת לשמור את החום הרב שבתוכה. היא גם מחזיקה זמן רב יותר בגלל בלאי מופחת. בנוסף, היא אמורה להיות אטומה לחלוטין מאותה סיבה של שמירת החום. החלקים הפנימיים בה אמורים להיות תקניים וטובים. כך הווים לתלייה שאמורים להיות מיוצרים ממתכת שאינה מחלידה בעיקר בגלל ענייני בריאות (נירוסטה היא מתכת כזאת). בנוסף, הרשתות בעובי של 6 מ"מ לפחות כדי שלא יתכופפו ויתבלו במהרה.
כדאי שתהיה גישה חיצונית למגירת הפחמים, כדי לא לפתוח אותה בזמן העישון כאשר החום הינו גבוה. פרמטרים נוספים חשובים הם כאלו המשפרים את איכות הצלייה. כך, יש לבחור אחת בה פיזור העשן יהיה אחיד ויעטוף בצורה שווה את כל הבשר. משמעות הדבר הימצאות מעברי עשן מכל הצדדים. היבט חשוב נוסף הוא כניסת אוויר יעילה שניתן לשלוט עליה על ידי שליטה על חרכי כניסת האוויר. ויסות אוויר נכון יסייע רבות לצלייה. מד חום איכותי חשוב בגלל אורך התהליך המחייב בקרה על החום בשלבים שונים שלו. במעשנות מתקדמות ואיכותיות יש אופציות נוספות כמו בידוד, רשתות איכותיות יותר ועוד אלמנטים המשפרים את נוחות העבודה.
ניתן למצוא סוגים וגדלים שונים בעלי יכולת קיבול שונה של בשר. הגדולות הן גם הכבדות יותר וקשה מאוד להעבירן ממקום למקום. לחלקן יש גלגלים וניתן לשנע אותם בקלות. יש משולבות גריל פחמים ומאפשרות בחירת צורת צליית הבשר במכשיר אחד. יש שוכבות ועומדות המונחות על רגליים מסיביות, יש ללא גלגלים ועוד. מומלץ לרכוש אותן אצל ספקים בעלי מוניטין אשר ברשותם גם ציוד וכלי עבודה נלווים הנדרשים בעת הכנת הבשר. בנוסף, ניתן להשיג שם פחמים ושבבי עץ מיוחדים המותאמים לעישון. הם מספקים טעם עשיר וארומה נוספת לבשר.