עורך פטנטים

עורך פטנטים

יזמים והוגי רעיונות מבקשים לנצל את ההמצאה שהגו והדרך הנכונה לעשות זאת היא על ידי רישום פטנט עליה. יחד עם זאת, הדבר אינו פשוט מכיוון שמדובר בפרוצדורה מסודרת ומורכבת. ראשית, הפטנט חייב להיות חדשני, מועיל, שניתן לשימוש בתעשייה ובעל התקדמות המצאתית. כאשר תוכנו עונה על ההגדרות הללו הוא יוכר כפטנט על ידי המדינה בה הוא נרשם. בישראל, כמו במדינות רבות, הוא מוגדר כזכות משפטית הניתנת לתקופה מוגבלת. יש צורך לשלם את האגרה עבורו בעת הרישום ומדי תקופה. ניתן לרשום אותו במדינות נוספות בעולם, ובדרך כלל, במדינות גדולות כמו: ארצות הברית, האיחוד האירופאי, סין, יפן וכדומה.

יש צורך לשלב עורך פטנטים בכל עבודת ההכנה וההגשה. הוא מומחה לנושא ומוסמך לעסוק בו לאחר שעמד בהתחייבויות המוגדרות בחוק שנחקק בשנת 1967. עורך פטנטים חייב להיות בעל תושבות ישראלית מאחר ורק כך הוא יכול לעסוק בנושא. הוא חייב להיות בעל השכלה מתאימה שנרכשה לאחר לימודים וקבלת תואר מדעי או הנדסי במוסד להשכלה גבוהה, עסק במקצוע במשך 3 שנים לפחות, וכן, בהתמחות של שנתיים לפחות במשרד עורכי פטנטים, ברשות הפטנטים או במחלקת פטנטים של מפעל תעשייתי. ההסמכה ניתנת לאחר שעמד במבחני רישוי של רשות הפטנטים, המדגמים וסימני הסחר.

פטנט נכתב עבור מוצרים, טכנולוגיות, תוכנות ייחודיות, תהליכי ייצור וכדומה. תהליך הכנת וכתיבת הפטנט ארוך, יחסית. יש לבצע תחילה בדיקות מקדימות קפדניות כדי לוודא שהוא אינו דורך על מוצר  או פטנט אחר הקיים בשוק. את הבדיקות ניתן לעשות באינטרנט ובאתרים ייעודיים אחרים, עורך פטנטים יכול לבצע בדיקות אלו עבור הלקוח. בעת הכתיבה נעזר הממציא ביועצים טכניים, וכמובן, בעורכי דין. הכתיבה חייבת להיות מובנת לבוחנים, ולמשתמשים העתידיים.  הניסוחים המשפטיים מסייעים, בין היתר, בהגנה עתידית עליו עת מתברר כי מישהו מנסה להעתיקו או שעשה זאת. הייעוץ והליווי חיוניים מאחר ופטנט עשוי להיות נכס יקר ערך. ניתן למסור אותו לשימוש לחברה ולקבל תמלוגים. ניתן למכור אותו , לעשות בו שימוש עצמי בייצור מוצר וכדומה. מומלץ להיעזר בשירותי עורך פטנטים בעל מוניטין וניסיון רב.

צילום: pixabay

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

חליוה