בעיות נפוצות בתחום אף אוזן גרון – מתי מומלץ לפנות למומחה פרטי?

בעיות נפוצות בתחום אף אוזן גרון – מתי מומלץ לפנות למומחה פרטי?

רפואת אף אוזן גרון עוסקת באבחון ובטיפול בשלל בעיות רפואיות במערכות האף, האוזניים, הגרון, ואף באזורים נוספים באזור הראש והצוואר. רבים פונים למומחה בתחום זה בשל תסמינים הפוגעים באיכות החיים, כאשר הבחירה לפנות אל רופא אף אוזן גרון פרטי מספקת לא פעם יתרונות כגון זמינות גבוהה יותר, מכשור מתקדם ויכולת להעניק יחס אישי ומותאם לכל מטופל. גם אם מערכת הבריאות הציבורית בהחלט מספקת שירותים ברמה מקצועית, זמני ההמתנה בה ארוכים, מה שעלול להקשות על התחלת טיפול הכרחי. ולכן, פנייה לרופא אף אוזן גרון פרטי מאפשרת קבלת מענה מהיר ומעמיק לבעיות רפואיות שונות.

צרודים? שימו לב

במקרים רבים מומלץ לפנות למומחה אף אוזן גרון, אולם ישנם ארבעה מצבים שבשום אופן אין להתעלם מהם או לדחותם. אם אתם סובלים מתחושת אי נוחות עם צרידות שלא חולפת, מהפרעות נשימה ונחירות, מקשיים בבליעה או משיעול מתמשך ותחושת מחנק, ראוי לקבוע תור בהקדם לצורך בדיקה יסודית.

צרידות מתמשכת – כאשר הקול משתנה לאורך זמן ולא מסתמן שיפור, בפרט אם הדבר פוגע בעבודה ובשגרת החיים, ייתכן שמדובר בדלקת מתמשכת במיתרי הקול, בשל זיהום, עייפות קולית או רפלוקס קיבתי. לעיתים רחוקות יותר, צרידות עשויה להעיד על הופעת גידולים (שפירים או ממאירים) במיתרי הקול. במסגרת בדיקה במרפאה פרטית, יבצע רופא אף אוזן גרון בדיקה מקיפה בעזרת ציוד מתקדם, לבחינת מצב המיתרים והגרון. הטיפול הנדרש משתנה בהתאם לממצאים – החל ממנוחה קולית או טיפול תרופתי, ועד לפרוצדורה כירורגית במקרים חמורים.

כמו כן, במקרים רבים, צרידות בגרון יכולה להיות מלווה בשיעול מציק ממושך, מעין כחכוח בגרון או שיעול טורדני המלווה בתחושת מחנק או צריבה עלול להעיד על שורה של בעיות רפואיות, החל מרפלוקס ואלרגיות ועד למחלות ריאה. במסגרת האבחון, רופא אף אוזן גרון פרטי יוכל מיד להפנות לבדיקות הדמיה וצילומים, במטרה לאתר באופן ודאי כל בעיה אפשרית ולהציע טיפול מדויק.

הפרעות נשימה ובליעה

הפרעות נשימה ונחירות – נחירות מתמשכות והפרעות נשימה בשינה עלולות להעיד על דום נשימה – תופעה שבה מתרחשות הפסקות נשימה קצרות החוזרות על עצמן בעת השינה. מצב זה עלול להוביל לעייפות, לעלייה בלחץ הדם ואף להעלות את הסיכון ללקות בלב. במהלך הבדיקה, בוחן המומחה את מבנה האף והגרון, ולעיתים ייתכן שימליץ לבצע בדיקת שינה במעבדה. הטיפול יכול לכלול שינויים באורח החיים, שימוש במכשיר CPAP או ניתוח לתיקונים מבניים באף או בגרון.

קשיי בליעה – קשיי בליעה עשויים להתבטא בתחושת מחנק, כאב או קושי מתמשך בבליעה, ועלולים לאותת על מצבים רפואיים חמורים יותר – כגון דלקת חריפה בגרון, גידולים שונים או אפילו הפרעות נוירולוגיות. בעזרת בדיקות דוגמת אנדוסקופיה, יכול רופא אף אוזן גרון לאבחן את מקור הבעיה ולהמליץ על טיפול מתאים, הכולל לעיתים אנטיביוטיקה, פיזיותרפיה לחיזוק שרירי הבליעה או הליך כירורגי בהתאם להיקף הבעיה.

 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

חליוה