גנדלמן ממשיך בעשייה למען הצעירים.

גנדלמן ממשיך בעשייה למען הצעירים.

יו"ר מפלגת הצעירים תיק פרוייקטים, מחזיק תיק נציב הדורות הבאים, דירקטור בחברה לתיירות נחלים, חבר ועדת תכנון ובניה, חבר ועדת כספים, חבר ועדת איכות הסביבה, יו"ר מרכז הצעירים העירוני. לא, זו לא רשימה של בעלי תפקידים, זו שורת הכיסאות של אדם אחד.
את התואר הארוך הזה שמזכיר קצת את של "חאליסיי" מסדרת הטלוויזיה משחקי הכס, עונד בכבוד אמיר ימין, 37, שהוא גם בעל משרד חשבונאות, אותו פגשנו באחד על אחד כדי להיטיב לראות את העשייה וההתעוררות המורגשת בעירנו.

אמיר החל את דרכו האקדמאית בשלב מוקדם, ובגיל 27 כבר הציג לראווה תואר ראשון במנהל עסקים ותעודת הוראה בחינוך. כן, זה נשמע מבולבל וחסר הקשר אז בואו נעשה קצת סדר בבלאגן:

לאחר סיום התואר אמיר עובר התמחות בראיית חשבון, ייעוץ מס וליווי עסקי ולאחר כארבע שנים מקים את "החשבונאים", משרד שמלווה עסקים ונותן ייעוץ מס. איך זה קשור לכל השאר?
זה לא. הכל קורה במקביל.

 

איך בתור בעלים של משרד גדול יש לך זמן להתעסק בפוליטיקה ובעשייה העירונית?
"קודם כל צריך לדעת לנצל ולנהל את הזמן שלך. בנוסף, יש לי כאן במשרד צוות צעיר ומוכשר מאוד, שמפנה לי הראש לדברים אחרים, קל להאציל סמכויות כשיש לך על מי לסמוך.

ומתי בעצם נכנסת לפוליטיקה?
"בשנת 2008 נכנסתי לראשונה. נבחרתי למועצת העיר ומאז אני מתעסק בכל תחומי הצעירים, הפנאי, חינוך, ספורט ותעסוקה."

אתה פעיל מאוד בתחום קידום הצעירים. למה דווקא הנושא הזה?
"אני הקמתי את מרכז הצעירים בחדרה ב2008 אחרי שהייתי מנהל פרוייקטים של מרכז הצעירים. לאחר מכן הייתי האחראי על כל המתנסים בעיר. מפלגת הצעירים באה בעצם לשדרג את איכות החיים של הצעירים בחדרה בכל התחומים, כדי לגרום להם להישאר כאן, למנוע הגירה שלילית של צעירים מהעיר. מיד אחרי שנבחרנו למועצת העיר הוקם תיק הצעירים, דבר שבכלל לא היה קיים לפני."

באילו היבטים ניתן לראות את העשייה?
"אפשר לראות את העשייה בתחומי הפנאי, הספורט, זיהום האוויר והתעשייה, גם בתנועות הנוער, בפעילות בני הנוער בעיר וביחס לצעירים במהלך ולאחר שירות צבאי."

תן לי דוגמא על פעילות תנועות הנוער.
"לראשונה הוקצאה בעיר קרקע לתנועות הנוער הפעילות בעיר. לראשונה העירייה מקצה שטח של העירייה לטובת מבנה למען תנועות הנוער. פעם ראשונה שעושים דבר כזה באופן רשמי ובצורה מסודרת.

מה המסר שלכם לתנועות הנוער במהלך הזה?
"מה שאנחנו מנסים להראות לתנועות הנוער זה שאנחנו כאן, איתם, שיש להם תמיכה ואוזן קשבת בעירייה. גם מבחינת תקצוב התנועות, התקציב עלה לכרבע מליון ₪ בשנה. לשם השוואה, לפני שנבחרנו התקציב עמד על 5% מכך."

לא רק תנועות הנוער נהנות מהמצב החדש, בכלל האוכלוסיה הצעירה. ספר לי על מרכז הצעירים בעיר ועל הפעילות בו.
"בעקבות שיחות שלנו עם ח"כ גילה גמליאל וח"כ יואב קיש  הוקצו עבור העירייה משאבים ותקציבים למרכז הצעירים העירוני, בכדי לתת את כל המענה שהצעירים צריכים מבחינת הכוונה למקצוע, לתת להם את הכיוון והדרך איך להחליט איזה תואר ללמוד, חברה שיוצאים מהצבא מבולבלים קצת מקבלים שם את כל ההכוונה שהם צריכים."

מה לגבי הפרוייקט החדש בעירייה, "באנו לשנות"?
"מטרת הפרוייקט היא שכל מי שרוצה להשפיע, כל מיש שיש לו רעיון לשיפור בכל אחד מהתחומים הבאים – ספורט פנאי תעסוקה ותרבות, מוזמן להגיש אליי באופן ישיר את ההצעה שתעבור דרכי למועצת העיר. אז אני קורא מפה לכל הצעירים האיכותיים שיש לנו בעיר – נוער, אקדמאיים ובעלי עסקים תעירים – בואו ותהיו חלק מהמשחק, אתם יכולים להיות מעורבים באופן ישיר. יש לכם אוזן קשבת, יש לכם חבר במועצת העיר. הרעיון של מסיבת הסטודנטים למשל הוא רעיון שהגיע מקהילת הסטודנטים בעיר, הצעה שלהם, שנענתה בחיוב."

ומה לגבי זיהום האוויר בחדרה?
"פעלתי להמון פגישות עם חברי כנסת מובילים, למשל יובל שטייניץ שר האנרגיה, שרן השכל יו"ר ועדת איכות הסביבה בכנסת, וזאת בכדי לעצור את זיהום האוויר ובעיית מי השופכין בנחל חדרה. ניתן לראות שהפחיתו ב5 השנים האחרונות 90% מזיהום האוויר.
עצרנו את העברת מי השופכין משטחי הרשות לנחל, שיפצנו ושידרגנו את הנחל שהיום מהווה מקום בילוי עבור תושבים רבים, ובית עבור אירועים ופסטיבלים. כבר מהקיץ הקרוב יחלו לפעול בנחל סירות פדלים ואטרקציות נוספות, מי האמין?"

אילו פסטיבלים למשל?
"פסטיבל האביב שהוא פסטיבל למשפחות צעירות, מלא בפעילויות למשפחות ולילדים.
יש את פסטיבל הבום-בוקס לנוער ולצעירים, שמתקיים כל שנה בנחל חדרה ומושך צעירים מכל רחבי הארץ לחדרה. אירוע של 20-30 אלף איש שגם אני הרמתי גבה כשראש העיר דיבר על כך לראשונה.
בינתיים כבר שלוש שנים שפסטיבל הבום בוקס הוא הצלחה אדירה.
פסטיבל שלישי הוא פסטיבל הבירה שהתקיים השנה בפעם הראשונה והביא למרכז העיר אלפי תושבים מתוך ומחוץ לעיר לחוויה תרבותית נהדרת.
כשיש כל כך הרבה, אנשחם רואים ומבינים שפתאום יש תרבות ופנאי בחדרה, יש מה לעשות בעיר.
מסיבה נוספת שמתוכננת וכבר אושרה היא מסיבת סטודנטים, שתיערך גם היא בפעם הראשונה בעיר."

סך הכל אפשר לראות שנושא התרבות עולה דרגה.
"ואנחנו עובדים קשה מאוד על העניין. דוגמא נוספת היא היכל תרבות עירוני, אליו כבר יש תוכניות מפורטות בעירייה, מקום שיהיה הולם להוות את מרכז התרבות של העיר, שכבר גדלה לכמות של 100,000 תושבים. גם בתחום הספורט, יוקם בקרוב מתחם קאנטרי בגודל של 20 דונם בכניסה לעיר, מול מתחם MIX ובו בריכות , חדר כושר, ספא ג'קוזי ועוד, גם בשכונת  הפארק הוקם היכל ספורט חדש, ונבנים מספר מגרשי טניס מקצועיים, מגרשי קטרגל ועוד.
גם בשכונת גבעת אולגה הושקעו משאבים רבים גם בהשקת המלון החדש, ועכשיו בהשקת הטיילת."

מלון בחדרה זה לא דבר של מה בכך. זה משהו שלא היה. ולא סתם מלון, מלון יוקרתי מאוד.
"כמובן, מלון רמדה, הוא לא אכסניה, הוא מלון יוקרתי, העיר הופכת להיות עיר תיירותית והמלון נותן מענה לכך. בשנה הקודמת ביקרו 6000 תיירים בעיר, ובשנה הבאה הצפי הוא ל10,000 תיירים, זה אומר שכוח הקנייה גדל."

אם כבר כוח קנייה, איך מחזקים את כוח הקנייה בעיר?
"בעניין זה ישנם שלושה חברה צעירים ומיוחדים שביחד איתם אנו נוציא בקרוב כרטיס חבר ואפליקציה ייחודית, שיתנו הנחות והטבות לכמעט כל בתי העסק בעיר. המטרה היא כמובן שתושבי חדרה יקנו בחדרה, לעודד פרגון לעסקים החדרתיים. יתרון שני הוא קבלת ההנחות עבור התושבים. העסקים מרוויחים מהפרגון, התושבים מרוויחים הנחות שחוסכות להם כסף."
אז המטרה היא להשאיר את הכסף החדרתי בחדרה בעזרת עידוד קנייה בעיר, והכנסת כסף מבחוץ באמצעות תיירות. האם זו התוכנית לקידום ופיתוח העיר? להגדלת התקציבים והמשאבים?
"נכון מאוד. זו בדיוק התוכנית"

מתחם קניות חדש הולך להיפתח בחדרה, בצומת אולגה. התחרות לא קשה מדי? עם קניון לב חדרה, שערי חדרה, מתחם מיקס והמתחמים באיזור. כבר קרה בלא מעט מקומות שעודף מתחמי קניות גרם לקריסה של חלק מהם.
"אני לא מאמין שזה יכול לקרות במקרה הזה, כי המתחם הוא סיפור שונה לגמרי. קודם כל יש לו מיקום מאוד אסטרטגי, הוא לא בתוך העיר אלא על כביש החוף שעוברים בו אלפי אנשים ביום, בעיקר מחוץ לעיר וזה מתקשר למה ששאלת אותי קודם, על הזרמת רווחים לחדרה מבחוץ.
המתחמים הנוספים הם קטנים ומקומיים יותר ועונים על הצרכים הבסיסיים יותר של תושבי חדרה.
במתחם יהיו גם מותגי יוקרה מאוד רציניים וגם בהמשך מפעלים ומשרדים שיתנו מענה לתעסוקה לצעירים בעיר."

מה אפשר לעשות לגבי תעסוקה לצעירים? הרי באמת אין יותר מדי מקומות עבודה בחדרה.
"קודם כל העברנו למועצת העיר מספר חוקים שכבר אושרו, שמטרתם להקל על הקמת עסקים בעיר: הנחות על ארנונה, מסים מופחתים. אנחנו מקדמים בברכה עסקים חדשים בעיר ונותנים את תנאים מעולים לבעלי חברות שמייצרים מקומות תעסוקה בעיר. זה ווין ווין סיטואיישן. העיר מרוויחה את המסים מבעלי העסקים, התושבים את מקומות העבודה, והעסק את הטבות המס."

שינוי נושא קיצוני. יש טרנד חדש בעיר! ציורי קיר.
"נכון מאוד, גם זה פרויקט שלנו. יש כבר שישה ציורי קיר ברחבי העיר, והפרויקט ממשיך עם שמונה ציורים נוספים לסמטאות באיזור המרכז. המטרה היא לייפות את האיזור, שיהיה נעים יותר, מזמין יותר מואר יותר. גם בשוק העירוני יש תכנון בנושא. כמובן שהציורים ינסו להעביר מסר של עיר עם אנרגיה, עיר יציבה, עיר חזקה."

בתור אדם צעיר שגר פה באיזור חדרה ומחפש מקומות בילוי, אין כל כך פאבים, ברים או מקומות בילוי באיזור.
"אנחנו מעודדים ודוחפים מאוד את אחד הפאבים שלנו, ה"שרלוק", מקום שעלה על דרך המלך והתחיל להצליח מאוד, גם הסינמה סיטי שנלחמנו עליו המון וצריך לתת מילה טובה בעניין לראש העיר צביקה גנדלמן, שדחף לזה בכל הכוח, הסינמה כבר ממש לקראת פתיחה."

בתחילת הקדנציה שלכם היה ידוע על גירעון לא קטן של העירייה. מה מצבה בעניין זה?
"כבעל מקצוע בחשבונאות, אני יכול להגיד לך שהתקציב השתנה מאוד, הוא הרבה יותר מאוזן, אחראי ורציני. רמת השקיפות שלו עומדת על 98%."

אז איך עושים את זה? איך לוקחים עירייה שנמצאת בגירעון, בחובות, ומצליחים גם להשקיע בעיר וגם לכסות את הגירעון?
"זה בהחלט היה לא קל. קיבלנו ירושה קשה של חובות גדולים, הייתה תקופה של צמצומים לא קלים בעירייה, אבל לאט לאט הצלחנו ליישר קו. היום אנחנו כבר קוצרים את פירות ההשקעה שלנו, על הזוגות הצעירים שחזרו אלינו לחדרה, על תנופת העסקים בעיר, על גידול המסחר, על הבנייה.
גם התקציב גדל בהתאם."

 

 

 


דיור זו בעיה לא קטנה עבור צעירים בעיר, יש המון דירות אבל רובן גדולות ולא תמיד מתאימות כל כך לחברה צעירים, סטודנטים.
"קיימת הצעה במועצת העיר לגבי המון בנייני משרדים שעומדים נטושים, וההצעה היא להפוך אותן בתב"ע העירונית לדירות צעירים, דירות סטודיו שיושכרו במחירים זולים מאוד, 1000-1500 ש"ח.
במקום שזוג צעיר ישלם 3000 ₪ על דירת 3-4 חדרים שאין לו צורך בה, הוא יוכל בשליש מחיר למצוא דירה שעונה על הצרכים שלו בדיוק ובאיזורים הכי מרכזיים בעיר. זו גם דרך להביא אל העיר אוכלוסייה צעירה ולמנוע הגירה מהעיר, וכמובן לחסוך כסף לצעירים."

ומה לגבי אוניברסיטה? האם זה השלב הבא מבחינת ההשכלה בעיר?
"יש לנו את ד"ר עדנה חידקל שהיא יועצת ראש העיר לנושא ההשכלה, והיא עושה עבודה מצויינת בכדי להקים כאן מרכז אקדמי. בנוסף אני דחפתי לכך ובסוף גם הוקם מרכז מקצועי לרכוש מקצועות לאו דווקא אקדמאיים – חשמלאי, מסגר, צעירים יוצאים משם עם מקצוע לחיים שמבטיח פרנסה טובה."

אתה נראה קרוב לצביקה גנדלמן ראש העיר, יד ימינו. האם המגמה הזו תמשיך בבחירות הקרובות?
"לדעתי הוא ראש העיר הטוב ביותר שהיה לצעירים. ולא רק לצעירים, הוא שינה את קו החשיבה שהיה בעירייה, העשייה בעיר מטורפת. העיר הייתה תקועה, במשך שנים דרכנו במקום ובשנים האחרונות עם צביקה כראש עיר סוף סוף נעשה השינוי.
אני וצביקה מאוד קרובים. הוא הביא תפיסת מחשבה חדשה ושונה, שכולנו חלמנו עליה, ציפינו לה, ולא באמת האמנו שנגיע אליה."

 

איפה אתה רואה את חדרה בעוד 10 שנים
"רואה את חדרה כעיר עם איכות חיים גבוהה. עיר שנותנת את התמורה הכי טובה שאפשר לתושב.
עיר שהתשתיות בה מסודרות וערוכות בניגוד למקומות אחרים, בהיבט של צפיפות, חנייה, ניקוז.
שנשמור על מרקם חיים כפרי, ושלא ייחסר פה דבר."

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

חליוה